Det var i torsdags 27 juni som en SL-buss attackerades i Bullandö ute på Värmdö. Flera rutor på bussen krossades men ingen person blev skadad.

Det var efter attacken oklart vilket typ av vapen som användes, om det rörde sig om ett riktigt skjutvapen, luftvapen eller stenar som kastats mot bussen.

Ingen misstänkt

Nu har polisens tekniker kommit fram till vad det var som orsakade skadorna på bussen.

– Initialt har det framkommit att ett luft- alternativt kolsyrevapen har använts, säger Helena Boström Thomas på polisens presstjänst. 

Ett större antal personer har hörts, både personer som bor och befann sig i området när händelsen inträffade och bussresenärer. Även en teknisk undersökning har genomförts. 

Men ingen har hittills gripits för händelsen.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt för brott och jag kan inte mer detaljerat redogöra för händelseförloppet på grund av förundersökningssekretessen, säger Helena Boström Thomas. 

Polisens insats på Värmdö.

Polisens insats på Värmdö.

Pekka Pääkkö

Tio personer satt på bussen

Polisen utreder händelsen som försök till grov misshandel, skadegörelse och framkallande av fara för annan. De sökte inledningsvis efter misstänkt eller misstänkta med helikopter och hundar. 

Beskjutningen skedde någonstans mellan Björksalavägen och Bullandö, enligt SL, när bussen körde i riktning mot Bullandö. 

Tio passagerare fanns ombord och de evakuerades till en annan buss efter händelsen. Busslinje 440 ställdes in resten av dagen.

Bussen bärgas bort från platsen. Glasrutan på dörren vid föraren är krossad.

Bussen bärgas bort från platsen. Glasrutan på dörren vid föraren är krossad.

Pekka Pääkkö