Nyligen kunde Mitt i Bålsta berätta att Moderaterna fört samtal med Socialdemokraterna om att bilda en majoritet. Socialdemokraterna tackade nej till att gå vidare till förhandlingar och meddelade att man i stället fortsätteri opposition. Samtidigt har det förts diskussioner med Håbodemokraterna, Bålstapartiet och Liberalerna om möjliga vägar framåt, men på måndagskvällen kom så beskedet att det blir fortsatt högerstyre.

”Varit med länge”

Efteråt var Socialdemokraterna upprörda och Agneta Hägglund klev upp i talar­stolen på kommunfullmäktige.

– Vi har varit med länge i Håbo kommuns fullmäktige och vi har aldrig varit med om att det hanterats på detta sätt. Vi har alltid vetat vilka som ska styra i majoritet, säger hon och kritiserar att beskedet kom ut på kvällen strax innan KF.

– Jag är förvånad över att man är så feg att man inte talar­ om det. Man talar om det politiska klimatet och samarbete och allt det där. Det lever de inte upp till. Man får läsa på Facebook klockan 18.30, att det finns en ny allians, säger Hägglund till Mitt i Bålsta efter mötet.

M oförstående

Från Moderaternas sida är man oförstående till kritiken.

– Vi har haft en sjuhelsikes massa möten. Det är ju tio partier och många har vi haft flera möten med, andra något mindre, men anledningen till att det här kom så sent är för att ingenting var klart förrän det var klart. Det är inget konstigt med det, säger Carl-Johan Torstensson.