Det var efter att förlossningschefen Karin Pettersson fick sparken i våras som visselblåsningarna började hagla på Karolinska universitetssjukhuset.

Karolinskas styrelse gav advokatfirman Mannheimer Swartling i uppdrag att utreda dem. Enligt deras rapport har inga påståenden i visselblåsningarna kunnat styrkas, men att det i vissa fall "bör finnas en förståelse för anmälarens uppfattning".

– Handläggningen när Karin Pettersson avskedades får kritik, det gick för snabbt, och det finns liknande tendenser i andra personalärenden. Och jag håller med om kritiken, säger Göran Stiernstedt, styrelsens ordförande.

I rapporten konstateras att det råder en djup förtroendekris mellan medarbetare och ledning.

– Bara mängden visselblåsningar i sig visar på det. De är ju en väg ut när man inte blir lyssnad på, säger han.

Karolinskas styrelseordförande Göran Stiernstedt anser att turbulensen skadat sjukhuset.

Karolinskas styrelseordförande Göran Stiernstedt anser att turbulensen skadat sjukhuset.

Karolinska universitetssjukhuset

Krav på chefer

Nu har Karolinskas styrelse gett nya sjukhusdirektören Christophe Pedroletti en diger att göra-lista mot misstroendet.

Han ska bland annat se till att de högsta cheferna tar ansvar för kontrollen av sina anställda och deras bisysslor, och inte överlåter det åt rättskansliet, samt fokuserar mer på de medicinska resultaten och forskningen.

Han ska också säkra att visselblåsartjänsten är oberoende och samordna det projekt kring tystnadskultur som pågår på sjukhuset.

– Det står honom ganska fritt att tolka uppdraget. Det kan till exempel handla om att flytta vissa kontrollfunktioner.

Ödmjukhet

Karolinskas rättskansli inrättades efter Macchiarini-skandalen för att stödja chefer och medarbetare i juridiska frågor. Visselblåsartjänsten finns för att anställda anonymt ska kunna slå larm om missförhållanden.

Nu verkar det som att rättskansliet bidrar till tystnadskultur och angiverier?

– Jag har ingen kommentar till det. Men vi har ett rätt jobbigt arbete framför oss. Det krävs ödmjukhet och att vi pratar med varandra. Vi måste också se vad vi kan lära av det här. Det är ju ett misslyckande som skadat sjukhuset, säger Göran Stiernstedt.