De planer som tidigare funnits på att minska turtätheten för linje 203 och 225 på Lidingö kommer inte att genomföras.

– Vi har övervägt olika alternativ kring vad som är nödvändigt och inte nödvändigt, och då kommit fram till att det finns ekonomiskt utrymme för att låta linje 203 och 225 vara kvar enligt tidigare tabell, säger Claes Keisu, presskommunikatör vid SL.

Förändringarna skulle börja gälla nu på måndag den 19 augusti. För busslinje 203 mellan Ropsten och Näset skulle förändringarna innebära en minskning från fem till fyra avgångar i timmen under rusningstrafik, och från fyra till tre avgångar under övrig tid.

För busslinje 225 mellan Ropsten och Sticklinge skulle avgångarna dras ner från tre till två avgångar i timmen och då bara köra i rusningstrafik.

Möttes av kritik

Förändringen av busslinjerna möttes av kritik från Lidingöborna.

Claes Keisu, presskommunikatör SL. Foto: Pressbild.

Claes Keisu, presskommunikatör SL. Foto: Pressbild.

SL

– Man möts alltid av kritik när man fattar den här typen av beslut, men vi vill naturligtvis alltid köra så mycket som möjligt, och just här såg vi en möjlighet att behålla de här två busslinjerna så som de varit.

Från och med måndag kommer busslinje 203 och 225 övergå från sommartidtabell till vintertidtabell, men utan nedskärningar när det gäller turtätheten.