Det tisslas och tasslas en hel del inne i Stigas showroom vid Skanstull. Om bara några minuter ska OS-medaljören Truls Möregårdh hit och överraskas av Tullgårdsskolans fyror och en blåsorkester från Södra latin.

– Det känns coolt och lite pirrigt, säger Iris Wahlberg, 10 år.

Truls kommer även att få möta två elever på en match. En av dem är Edvin Uria, 10, som spelar i Norrtulls sportklubb.

– Om jag slår Truls får jag en miljon kronor av pappa. Jag känner mig redo, men jag tror han vinner. Även om han nog inte kör sitt hårdaste.

När Truls Möregårdh kom blev det high fives för hela slanten.

När Truls Möregårdh kom blev det high fives för hela slanten.

Malin Lövkvist

Blev överraskad

Så kommer plötsligt Truls Möregårdh gående längs Götgatan. Barnen brister ut i jubel. Orkestern stämmer upp i ledmotivet till Eurovision.

– Det var väldigt kul att se, säger en överraskad Truls Möregårdh efter mottagandet.

Det har varit intensiva dagar för smålänningen sedan han tog hem en silvermedalj i OS i Paris. Genom bragden har han eldat på intresset för sporten och landet över har det pratats om att det råder Truls-feber.

– Någonstans är det vad man vill uppnå, det ultimata målet för en professionell pingisspelare – att få inspirera barn till att hålla på med sport.

Enormt intresse

Samtidigt har intresset gjort att klubbar i Stockholm har svårt ta emot alla nya spelare eftersom det finns för få träningstider.

– Så klart är det tråkigt, en utmaning. Men det är också jättekul att pingisens problem just nu är att den är så populär. Hoppas det går att lösa och att alla som vill spela kan göra det i slutändan, säger Truls.

Du ska möta elever i match – hur känns det?

– Lite nervöst, man vet aldrig. Hoppas de inte drar ner mitt självförtroende för mycket.

Edvin får en miljon kronor om han vinner mot dig.

– Får jag 20 procent så lägger jag mig.

Fick känna på medaljen

Efter lite frågor och svar inför fyrorna – som går smidigt trots uppståndelsen när han samtidigt låter silvermedaljen åka runt bland barnen – är det dags för match.

Någon läggmatch blir det inte tal om, men Truls Möregårdh håller nog igen lite jämfört med finalen i Paris. Regelrätt poängräkning förekom inte, men Edvin var efteråt nöjd med sin insats.

– Det var roligt att möta honom! Även om han spelade lite väl lätt, säger Edvin.

Truls Möregårdh möter Edvin Uria från Tullgårdsskolan i en match.

Truls Möregårdh möter Edvin Uria från Tullgårdsskolan i en match.

Malin Lövkvist

Enorm framgång

De som arrangerade allt var Stiga, som sponsrar Truls Möregårdh.

– Vi ville fira den enorma framgång han haft tillsammans med oss. Genom att ta emot honom med eleverna och bandet ville vi ge honom ett minne för livet, säger Andreas Zandrén, vd för Stiga.

"Jag var helt utmattad efter att Truls vann semifinalen. Vi i Stiga är alla engagerade i hans framgångar," säger Andreas Zandrén, vd för Stiga.

"Jag var helt utmattad efter att Truls vann semifinalen. Vi i Stiga är alla engagerade i hans framgångar," säger Andreas Zandrén, vd för Stiga.

Malin Lövkvist