Sommarens första match efter uppehållet under juli slutade med en storförlust för Täby FK hemma på Tibblevallen.

Matchen den 3 augusti slutade 0–7 till Nordic United FC, tvåan i tabellen Ettan Norra. En utklassning av södertäljelaget.

Täby FK låg sist i tabellen efter matchen.

– En tung förlust, kommenterade Täby FK:s assisterande tränare Benjamin Grundman för Fotbolldirekt.

Ska jobba med försvaret

Efter våren har Täby FK gjort en del förändringar i tränarstaben.

Dalibor ”Dali” Savic har tagit över efter Lukas Syberyjski som huvudtränare för laget. Täby har även tagit in AIK-ikonen Nils-Eric Johansson som assisterande tränare.

Klubbchef Jonas Pettersson sa då att Johanssons fokus skulle bli på utveckling av försvarsspelet. Något han ska jobba med både för herrarna och Akademilagen.

– Nisse kommer in i Täbystaben med erfarenheter både från allsvensk nivå och utlandsspel, sa han till Mitt i Täby.

Målfest för bortalaget

Men säsongens första match slutade istället med en målfest för bortalaget.

Nordic United FC gjorde tre mål i första halvlek, det första av Filip Rogic i 12:e minuten. Det blev fyra till under andra halvlek. Det sista i 89:e minuten av Anomnachi Chidi.

– Inget resultat vi ville ha såklart i omstarten. Herrarna har som huvudmål att spela sig kvar i Ettan. Det är en ny match på fredag mot Sollentuna. Vi jobbar hårt och långsiktigt, säger Jonas Pettersson.

Då spelar de igen

Nästa match spelas den 9:e augusti mot Sollentuna FK på Sollentunavallen. Den 17 augusti möter herrarna Athletic Eskilstuna FC på Tunavallen. Nästa hemmamatch spelas den 22 augusti, 18.30 mot IK Oddevold på Tibblevallen.

Täby FK har plockat hem nio poäng under säsongen och ligger fyra respektive fem poäng efter de andra lagen under strecket.