Kommunen har sagt ja till att det byggs en ny hall för racketsport i norra Ektorp och den ska byggas av Saltsjö-Duvnäs tennisklubb.

– Vi är väldigt glada över att, tillsammans med kommunen, ha hittat en lämplig plats för en ny tennishall. Vi har kämpat för det här sedan 2011, säger Ulf Enander, ordförande i Saltsjö-Duvnäs tennisklubb. 

Några av ledarna och juniorerna i Saltsjö-Duvnäs tennisklubb.

Några av ledarna och juniorerna i Saltsjö-Duvnäs tennisklubb.

Saltsjö-Duvnäs tennisklubb

Långa köer

Klubben har 1100 medlemmar och 350 barn och unga i träning med kö till både vuxen- och juniorgrupperna. De har sedan länge växt ur sin gamla hall, som dessutom håller på att sjunka eftersom marken börjar ge vika, enligt Ulf Enander.

– Så läget är ganska akut. Med vår nya hall kan vi förmodligen fördubbla antalet juniorer i träning och bli Nackas största idrottsförening. Befolkningen i Nacka ökar hela tiden och många vill börja spela tennis.

Fastigheten där hallen ska byggas ligger precis norr om Värmdöleden, intill Nyckelvikens naturreservat och väster om Ektorpsvägen. Planen är att Nacka kommun köper marken av Nacka Exploatering AB.

Priset för de 14 300 kvadratmetrarna är satt till 9,9 miljoner och tennisklubben kommer att få betala en hyra till kommunen för den.

Visionsbild över hur nya hallen skulle kunna se ut, perspektiv från Värmdöleden.

Visionsbild över hur nya hallen skulle kunna se ut, perspektiv från Värmdöleden.

Saltsjö-Duvnäs tennisklubb

Ska få ihop över 100 miljoner kronor

I samband med detta tas den gamla hallen, som ägs av föreningen, över av Nacka kommun. Vad som ska hända med den är inte klart ännu.

Den nya tennishallen också kunna bokas av allmänheten, enligt Ulf Enander.

En nöt att knäcka är att få klart finansieringen till hallbygget, ett projekt i 100-miljonersklassen, enligt Ulf Enander. Men han tror och hoppas att det ska gå vägen, med hjälp av sponsorer, banklån och föreningens eget kapital.

– Det är en tuff resa men jag tror att vi kommer i mål. Det finns inget alternativ, den gamla hallen kan vi inte vara kvar i.