Under sommaren, fram till i slutet av den här veckan, har tillfälliga arbeten vid Årstaberg gjort att olika trafikslag där har dirigerats om. Läsare har hört av sig till Mitt i och kallar den tillfälliga trafiklösningen vid Årstaberg för "kaotisk".

Anledningen till avspärrningarna är att trafikkontoret breddat gång- och cykelbanan och gjort den säkrare, skriver pressansvariga Malinda Flodman till Mitt i:

"Angående säkerheten under projektets gång så är det alltid svårt att arbeta på en högt trafikerad plats och vi försökte hitta en så bra lösning som möjligt".

Karin Wising och Tobbe Dahl bor i närheten av ombyggnationen.

Karin Wising och Tobbe Dahl bor i närheten av ombyggnationen.

Angie Gray

Nu har de mest omfattande avspärrningarna hävts.

Flera som Mitt i mötte på platsen veckan innan de togs bort tyckte att lösningen kändes osäker. I svängen före passagen under bron vid tvärbanan, var både cyklister och gående tvungna att vara väldigt vaksamma.

– Alla har olika åsikter om vilken sida man ska cykla och gå på – vilket gör att folk är lite huller om buller. Dessutom i ett väldigt varierande tempo, säger Karin Wising, som bor i närheten.

Rörig trafiksituation i Årstaberg.

Rörig trafiksituation i Årstaberg.

Angie Gray

Henrik Landvik tycker att det borde gå att få till ett bättre system med en tydligare avgränsning.

– Men det är mycket folk här och man måste underhålla. Staden gör säkert sitt bästa. Konflikten mellan cyklister och gående är ett ständigt tema i Stockholm, säger Henrik Landvik.