Nytt för i år är att socialförvaltningen tar över rekryteringen, och många av jobben fokuserar på sociala möten.

– När vi har matchat personer med jobben har det varit viktigt att de ska trivas. Vi vill att det ska kännas givande och att det är ett riktigt jobb där de bidrar, säger Saga Franzén som är projektledare för sommarjobben på kommunen.

Flera förträffar

De som har fått jobb har redan fått besked. Nästa steg blir informaitonsträffar för alla som anställs.

– Vi har två olika träffar, en ska vara den trettonde juni och den andra den fjärde juli, säger hon.

Saga Franzén

Saga Franzén

Saga Franzén

Nya, olika jobb

Jobben kommer vara varierande och täcker uppgifter från flera olika förvaltningar. När ungdomarna har sökt jobb har de fått välja utifrån olika arbetskategorier, i stället för specifika arbetsplatser.

– Det blir allt möjligt, det är både socialförvaltningen, barn- och ungdomsförvaltningen, kommunledningskontoret och kultur- och fritidsförvaltningen som har olika jobb, säger Saga Franzén.

Ett tema bland några av förvaltningarna verkar vara att man vill ta in ungdomarnas synpunkter på den kommunala verksamheten.

– Många har lite det tänket, att det blir intressant att se vad ungdomarnas perspektiv kan ge verksamheten, säger hon.

Eftersom detta blir första gången socialförvaltningen tar hand om sommarrekryteringen är det också första gången Saga Franzén arbetar med det. Det har hon trivts med, berättar hon.

– Det har varit väldigt givande och superkul. Det bästa har varit när vi fått läsa alla CV:n och se vad de vill hålla på med, säger hon.