– Jag är positiv till att Moderaterna pratar cykel och vill driva på cykelfrågan. Men de förenklar frågan litegrann, tycker jag, säger Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Samtidigt understryker han att det är regionen som styr upphandlingarna av bussar, vilket är utanför stadens kontroll.

– Jag vore jätteglad om regionen erbjöd cyklar men jag kan inte fatta några beslut åt dem.

I dagsläget finns det ingen pågående dialog med regionen om frågan, fortsätter Strömgren.

– Vi har en tät dialog kring alla möjliga infrastrukturprojekt men just kring hyrcykelsystem har vi inget projekt. Vi kollar inom staden på vägen framåt för att utreda hur vi skulle kunna ta fram ett nytt hyrcykelsystem.

Fortfarande ingen lösning

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan staden hävde avtalet med det spanska företaget Marfina, som inte kunde leverera den förväntade tjänsten. Ännu har ingen ny upphandling påbörjats. I början av sommaren uppgav Strömgren att utvärderingar hade gjorts, men att man fortfarande söker den bästa långsiktiga lösningen.

Staden står alltså fortfarande och stampar på samma plats.

– Vi har inte landat i något val framåt. Det finns för- och nackdelar med alla alternativ – vare sig det gäller upplägg med reklam, att upphandla ett system eller att samarbeta med kommersiella aktörer.

När måste ni komma fram till ett beslut?

– Det kan jag inte ge ett rakt svar på. Det finns en efterfrågan och folk frågar oss hur det går, så vi vet att det här är en viktig pusselbit. Det är en angelägen fråga för oss i majoriteten, men det är viktigt att det blir rätt.