Vid 22.30-tiden på måndagskvällen sköts skott mot en radhusdörr i Skarpnäck.

– Jag hörde bara knallar, men vet inget mer, säger en man som går förbi huset och tittar mot dörren med skotthål. 

Det var personer i huset när skotten avlossades, men igen skadades. Polisen har genomfört en teknisk undersökning och dörrknackning i området.

Det mesta var sig likt, men att något hänt märktes genom att bland annat krisstödjare från stadsdelsförvaltningen gick runt i området.

Det mesta var sig likt, men att något hänt märktes genom att bland annat krisstödjare från stadsdelsförvaltningen gick runt i området.

Anders Björklund

Tonåring gripen

Ärendet utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen har gripit en pojke mellan 15 och 18 år för inblandning i brottet, men vill inte säga vad misstankarna består av.

En framgångsrik musiker har koppling till personer på adressen, men han är inte själv skriven där.

– Vi misstänker att det här kan vara riktat mot honom och att man velat markera av någon anledning. Men det är för tidigt att säga. Utredningen får visa vad det här i grunden handlar om, säger Alvaro Torres, som är kommunpolis i Globens lokalpolisområde. 

I grannskapet märks dagen efter att något hänt, även om allt är lugnt vid första anblick. Krisstödjare i gula västar går runt i området. Några civilklädda poliser kommer ut från det beskjutna huset. 

Hörde polishelikoptern

En man som Mitt i träffar var ute och gick med hunden strax innan skjutningen.

– Då såg jag inget, men märkte att hunden reagerade på något. När jag kom hem hörde jag hur polishelikoptern började cirkulera.

Han känner sig inte rädd, men säger:

– Det känns obehagligt. Våldet kryper närmre. Jag har en vän som var på plats vid skjutningen i Farsta också, säger han och syftar på skjutningen i Farsta centrum då en tonåring och en man i 45-årsåldern dog.

I samma område en bit bort från det beskjutna huset träffar Mitt i pensionären Bertil Andersson. Han märkte inte nattens pådrag utan får höra om det av Mitt i på förmiddagen dagen efter.

– Det är illa. Det här är annars ett lugnt område, säger han innan det är dags att kliva på bussen.