Musiksommaren är här och den blir lång. På Rosenhill var det förra helgen premiär för det nya konceptet Hillout. Arrangemanget är ett av flera olika musikaliska inslag på Rosenhill i sommar och bakom Hillout står de båda Ekeröborna och musikerna Erik Friman, även känd som Fricky, och David Svedmyr.

– Det var jättefint. Vi spelade själva och det blev en fin kväll med 150 personer, god stämning och tre band som spelade, säger David Svedmyr.

Fixar nattkäk

Erik Friman tycker att det har saknats musikscener i kommunen och ville bidra när chansen dök upp att arrangera.

– Nu har vi fått möjlighet skapa en scen med sådant vi tycker är väldigt bra. Sedan har Bondenkocken tagit över matlagningen och lagar nattkäk hela kvällen på uteköket, säger han.

Arrangörerna beskriver innehållet som bland annat lite åt det kosmiska hållet, med psykrock, elektronisk musik och folkpop. Men även sådant som yngre kan gilla och barn upp till tolv år går in gratis och får stanna till 22.00.

Med premiären avklarad hopps Erik Friman att konceptet ska ta kliv framåt och vara här för att stanna.

– Vi har just börjat men kör på grundkoncept med bra musik vi tycker om. Nu kör vi i sommar och nästa sommar är vi förhoppningsvis lite mer etablerade, säger han.

Och namnet Hillout? Visst finns det både lokal koppling och ordlekar bakom det.

– Det kommer av chill out, men även att det heter Rosenhill och är utomhus och att det ligger ute på landet på en kulle, säger David Svedmyr.