Att gå från hem till hem och titta på konstutställningar kan låta som en dröm för den konstintresserade. Nu blir det verklighet under Sigtuna Art Walk som i år dessutom är tre gånger så stort som tidigare år. Hela 30 olika konstnärer ställer ut i årets konstrunda.

– Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en unik chans att interagera med konstnärerna bakom verken. Utställarna är alltifrån verksamma heltidskonstnärer till de som visar upp sitt skapande för första gången, säger Anna Forster som är arrangör av Sigtuna Art Walk.

Konstrundan tar inte bara plats i konstnärernas hem utan även i ateljéer, hotell, frisörsalong samt glass- och brödbutik i staden. Även Sigtuna folkhögskola visar elevarbeten och ger information om deras olika konstprogram.

– Bredden och höjden på årets medverkande konstnärer är fantastisk, här finns allt ifrån olika slags måleri till silversmide, foto, papperskonst, teckning och keramik, säger Anna Forster.

En av höjdpunkterna på Sigtuna Art Walk, enligt arrangören, sker på Sigtunastiftelsen där utställningen "Bilden av Hammarskjöld" visas. Caroline Hammarskjöld, Dag Hammarskjölds brorsbarnbarn, är på plats och berättar.

Under Sigtuna Art Walk kommer du inte bara att kunna beundra konsten utan också ha möjlighet att köpa verk direkt från konstnärerna själva.

Denna konstrunda äger rum den 7-8 september.