Världens största promenadloppis. Det var Peter Solstedts och Nilla Johanssons mål när de bestämde sig för att arrangera Hela Huddinges hjärteloppis – en promenadloppis som breder ut sig över hela kommunen.

Och en stor loppis blir det. Men om de slår världsrekordet på 1 025 säljare kommer de aldrig att få veta.

– Det har fullständigt spårat ur. På en adress kan det vara flera anmälningar. Exempelvis vid Kvarnbergsplan är de många som har gått ihop. Så det är omöjligt att veta hur många det blir totalt, säger Peter Solstedt.

De verkar dock lika glada för det.

– Många är väldigt positiva över att vi gör det här. Jag har fått in omkring 600 anmälningar hittills. Vi räknar med ungefär 1,5 säljare per anmälan, säger Nilla Johansson, som tar emot anmälningarna.

Då är det ändå en vecka kvar och anmälan stänger inte förrän klockan 12 den 30 augusti, dagen innan loppisen går av stapeln.

– Sedan stänger jag av min mobil och efter loppisen ska jag ha semester, säger Nilla Johansson och skrattar.

Loppismeny på lokala krogar

Det blir en loppis som kommer att märkas.

– På Vikingavägen och Solfagravägen är det många som har gått ihop och de kommer att fylla Vikingaparken. Där kommer vi att ha en food truck också, säger Peter Solstedt.

I Fullersta, Glömsta, Segeltorp och Vistaberg är det också många anmälda.

– Folk kommer att stå på sin tomt eller i garaget. En del har hyrt en lokal. Många skriver att de ska stå med sin mamma eller dotter eller granne, säger Nilla Johansson.

Även i Länna, Skogås och Trångsund blir det många loppisbord.

– Det enda området där vi inte nått ut är i Vårby.

Det kostar ingenting att vara med och sälja men man måste ordna med bord själv. Om man inte har en tomt eller innergård att stå på finns möjlighet att stå vid Café Nytorp.

– Där har vi 15 platser och de är inte fyllda ännu, säger Nilla Johansson.

De samarbetar även med lokala restauranger som erbjuder en extra prisvärd loppismeny.

– Till och med Korv-Kalle i centrum är med. Han säljer korv med bostongurka för 20 kronor, säger Nilla Johansson.

Nu håller de tummarna för att sommarvärmen håller i sig. Men Peter SOLstedt verkar lugn; "Det är alltid fint väder när vi ordnar något", säger han.

Och nästa år siktar de ännu högre.

– Då blir det loppis i hela söderort.