En 17-årig pojke flyr från ett HVB-hem i mellersta Sverige. Bara dagar senare står han utanför en villa i Västberga med ett automatvapen i famnen, enligt polisens förundersökning.

Han skjuter ihjäl mannen som bor i huset Därefter fortsatte skytten upp på ovanvåningen, in till parets sovrum där han skjuter en kvinna. Hon skadas allvarligt, men överlever.

Drygt ett dygn senare står han beväpnad utanför en annan villa. Den här gången i Tullinge. Inne i bostaden finns tre kvinnor och flera barn.

Han krossar altandörren genom att skjuta flera skott mot den och tar sig in.

Pojken skjuter sedan på nära håll ihjäl en kvinna i 20-årsåldern. En kvinna i 60-årsåldern hinner ta sig upp på ovanvåningen innan skytten hinner ikapp henne. Hon faller också offer för skyttens dödande skott innan han flyr ut genom samma altandörr som han kom in.

Enligt chattar mellan skytten och anstiftaren, en 16-årig pojke, ska skytten ha fått 150 000 kronor för varje person han dödade.

Tre tonåringar åtalade

Det är bedömningarna som polisen gjort i sitt förundersökningsarbete om mordet i Västberga den 12 oktober förra året, och morden i Tullinge kvällen efter. Den mördade mannen och kvinnorna har ingen koppling till kriminalitet.

En tonårstrio – de två pojkarna och en 16-årig flicka – har åtalats för att på olika sätt ligga bakom alla tre morden. Rättegången mot dem pågår just nu och avslutas i början på juli.

I villan hittades flera hylsor som med dna binder den 16-åriga pojken och den 16-åriga flickan till brottet.

Greps efter Tullingemorden

Den misstänkta skytten greps i en taxi i Huddinge kort efter morden i Tullinge. Enligt medieuppgifter hade han ett automatvapen i baksätet.

17-årigen står åtalad för mord och flera fall av mordförsök. Den 16-åriga pojken står åtalad för anstiftan till mord, och den 16-åriga flickan för medhjälp till mord. Ytterligare en man, en 22-åring, står åtalad för medhjälp till mord.

Den utpekade skytten har sagt i förhör med polisen att han befann sig i Tullinge under mordnatten, men att han bara lämnade över vapen och kläder till en annan person. Han har inte velat kommentera skjutningen i Västberga.

Samtliga åtalade nekar till brott.