Polisen larmades klockan 07.56 om en pågående misshandel i Bromma.

– En man använde sig av ett tillhygge av något slag när han misshandlade en annan man utomhus i ett bostadsområde i Mariehäll. Vi har lite olika vittnesuppgifter om vad det rör sig om för slags tillhygge så jag vill inte gå in på det i nuläget vad man har sagt, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Mannen som blev misshandlad är i 35-årsåldern och har skadats mycket svårt.

– Initialt bedöms skadorna som livshotande. Nu är han på sjukhus och får vård så jag vet inte hur det har utvecklat sig, säger Daniel Wikdahl.

Vid 10-tiden på fredagsförmiddagen grep polisen en misstänkt gärningsman på en annan plats efter att polisen fått fram olika uppgifter.

– Vi fick namn på en trolig gärningsman som är misstänkt för försök till mord.

Den misstänkte är i 40-årsåldern.

Vet ni varför det här har skett?

– Jag kan inte säga att vi vet men vi har en hypotes om bakgrunden och om den stämmer finns det inga kopplingar till gängkriminalitet i den här händelsen, eller något liknande. Det är väl det jag kan säga om den saken, säger Wikdahl.

Vad händer nu?

– Tekniska undersökningar pågår i Mariehäll. Vi har också gjort en del beslag som ska undersökas. Vi har haft dörrknackning men det ser inte ut som att det pågår någon dörrknackning nu.