Artikeln har uppdaterats.

Det var vid 18-tiden på onsdagen som en stor polisinsats inleddes på Centralstationen och nationella bombskyddet kallades ut.

Ett misstänkt farligt föremål hittades i samband med en kontroll av ett antal personer, delar av Centralstationen spärrades av och en rad människor ombads av polis och ordningsvakter att springa ut från stationen.

Förundersökning pågår

Personerna greps, en förundersökning om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor pågår och nu har en man och kvinna anhållits, bekräftar åklagaren Carolina Frohm i ett pressmeddelande.
– Det är fortfarande väldigt tidigt i utredningen. Just nu ligger fokus på att klarlägga händelseförloppet. Det pågår sedvanliga utredningsåtgärder. De två personer som anhållits är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, säger hon.

Förhörs under dagen

De båda är på sannolika skäl misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

– De misstänkta kommer att förhöras under dagen i dag tillsammans med sina offentliga försvarare. Först efter att dessa förhör hållits räknar vi med att vi fått en klarare bild av ärendet, säger Carolina Frohm.