Efter många år av billig öl och pommes är framtiden nu oviss för det populära ölhaket Carmen sedan krogen har fått sitt alkoholtillstånd indraget. I ett tjänsteutlåtande meddelar tillståndsenheten att bolaget har betydande skulder upp till 5,1 miljoner kronor och 16 stycken betalningsanmärkningar till följd av skatteskulder. Dessutom har brister i tillsynen förekommit.

– Vi fattade vårt beslut att återkalla serveringstillståndet i mars på grund av de betydande skulder bolaget har, säger Lotta Persson, enhetschef vid tillståndsenheten.

Carmen ansökte om inhibition som trädde i kraft den 22 mars. Men efter att domstolen avslog bolagets överklagan får baren inte längre servera alkohol sedan ett beslut den 20 juni.

Carmen har fått indraget alkoholtillstånd.

Carmen har fått indraget alkoholtillstånd.

Rebecca Folkesson.

Baren: Utom vår kontroll

Enligt Carmen beror de stora skatteskulderna på händelser utanför bolagets kontroll. Bland annat hänvisar man till ett ansträngt ekonomiskt läge sedan pandemin och höga personalkostnader, men att den ekonomiska­ situationen­ nu vänt och skulderna kommer att kunna betalas av.

– Domstolen delar tillståndsenhetens syn att skulderna är av ett sådant betydande belopp och de åtgärder man vidtagit inte är tillräckliga, säger Lotta Persson.

Vad kommer att hända med Carmen nu?

– Om de inte överklagar beslutet så gäller tillståndsenhetens beslut. Då får de själva avgöra om de vill stänga, sälja eller hålla öppet utan alkoholtillstånd.

Mitt i har sökt Carmens ägare för en kommentar.