Handlaren Joakim Enerstrand på Ica-butiken i Kallhäll blir Årets Företagare i Järfälla. Det stod klart när han i förra veckan fick ta emot diplomet av kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är superglada så klart. Det är ju det finaste priset en företagare kan få i kommunen. Det är otroligt hedersamt, säger han.

Joakim Enerstrand har blivit uppmärksammad vid flera tillfällen för sitt engagemang i Kallhäll, förra året fick han kommunens hållbarhetspris.

Bjudit på korv

Butiken hade tidigare omfattande problem med snatterier och stölder. Istället för att sätta hårt mot hårt bjöd han in till korvfest. Med 2 000 korvar försökte han knyta kontakt med ungdomarna. Han sponsrade även e-sportturneringar och skidresor.

Han har också bjudit vårdpersonal på fika under pandemin. Joakims Enerstrands filosofi är att verka för att Kallhäll och i förlängningen hela Järfälla ska bli mer trivsamt – det gynnar både affärerna och samhället i stort, menar han.

– Vi försöker hela tiden förbättra vårt närområde. Man ska trivas där man bor och det gynnar alla, både invånare och företag här i Järfälla. Vi tror på att alla ska slå sina kloka huvuden ihop och hitta guldkornen.

Och för att tacka sina kunder vill han ställa till med stort tårtkalas under fredag.

– Det är tack vare kunderna som jag får det här priset. Så från klockan 10 nu på fredag kommer jag bjuda alla på tårta.

Handlaren Joakim Enerstrand fick ta emot priset "Årets Företagare" av kommunstyrelsens ordförande Eva Ullberg (S).

Handlaren Joakim Enerstrand fick ta emot priset "Årets Företagare" av kommunstyrelsens ordförande Eva Ullberg (S).

Pressbild/Järfälla kommun