Musik står i fokus om man tittar närmare på programmet som riktar sig till vuxna Upplands-Brobor. 

I slutet av september kommer Quilty Duo till Ekhammarscenen. Med sig har de egna körarrangemang av irländska och skotska folkvisor. Duon framträder tillsammans med den lokala kören Capella Cantica, under ledning av Alvar Nilsson.

Den 18 oktober kommer popartisterna Frida Lif och Catharina Stensved till stora scenen på kulturhuset i Kungsängen. Det blir nyskriven svensk pop för hela slanten.

Improviserad schlager

Ett evenemang lite längre fram är Stockholms Improvisationsteater som ger sin uppsättning: "Den Improviserade Schlagerfestivalen". Detta äger rum på Ekhammarscenen fredagen den 22 november.

Balettgruppen Etolie Classical Ukrainian Ballet från Ukraina kommer till Upplands-Bro den 16-17 november. De kommer bland annat att framföra klassikern "Nötknäpparen".

Balettgruppen Etolie Classical Ukrainian Ballet från Ukraina kommer till Upplands-Bro den 16-17 november. De kommer bland annat att framföra klassikern "Nötknäpparen".

Pressbild

Arrangören beskriver uppläget: "När du kommer till Ekhammarscenen får du som publik skriva påhittade låttitlar som vi samlar in innan du slår dig ner i salongen. På scenen har vi två urnor: En med låttitlar och en med musikgenrer. En lapp dras ur varje och sedan är det dags för artist och musiker att hitta på en helt ny hit. Eftersom publiken sedan bestämmer en vinnare så vinner alltid rätt låt!"

Helena Karlsson, kulturproducent, Upplands-Bro kommun.

Helena Karlsson, kulturproducent, Upplands-Bro kommun.

Mikael Andersson

Producentens tips

Helena Karlsson är kulturproducent med ansvar för program som riktar sig mot de äldre Upplands-Broborna. Hon vill särskilt tipsa om ett besök i november:

– Den 16 och 17 november har vi den stora äran att välkomna en balettgrupp från Ukraina, Etolie Classical Ukrainian Ballet. De kommer att framföra de älskade klassikerna Nötknäpparen och Isprinsessan. Förutom dessa föreställningar kan de som drömmer om att dansa balett delta i en kostnadsfri koreografiklass tillsammans med balettartisterna, säger Helena Karlsson.

Båda ovannämnda föreställningar äger rum på Ekhammarscenen.

För de yngra invånarna arrangeras två utomhusföreställningar i Vinterrum i Bro. Utöver det hålls Cirkus Elefant med clown, dockteater Lorpan Längtar och rockmusik med bandet Tigern och Kobran.

Mer information om alla programpunkter, biljettpriser och tider, finns på Kultur Upplands-Bros webbplats