Pingis är hett. IFK Lidingö bordtennisklubb växer stadigt och flera av klubbens unga ligger i topp i Sverige. Klubben får nya medlemmar hela tiden och så har det varit över tid – det är en klubb som växt stadigt sedan den startade.

Men i år har det verkligen tagit fart.

– OS har påverkat jättemycket. Det råder Trulsfeber, säger Tony Arosell.

Truls Möregårdh bidrog i allra högsta grad till pingisfebern när han med sitt sexkantiga racket spelade hem två OS-silver i singel respektive lagtävlingen.

IFK Lidingö bordtennisklubb har tagit emot intresseanmälningar från flera som sagt att de följt sporten i OS.

– Flera föräldrar som anmäler sina barn har sagt att de har tittat på OS och nu vill att barnen ska testa", säger Kent Andersson, klubbens kontaktperson.

– Vi har aldrig fått in så många nya anmälningar i ett svep som de senaste veckorna. Och det brukar annars vara först i september som folk börjar höra av sig.

Kö framöver

Det kommer främst förfrågningar för barn och ungdomar men även från seniorer. 40 nya medlemmar har hunnit anmäla sig till klubben sedan OS – vilket kan vara fler än klubben omedelbart kan ta emot.

– Vi försöker ge plats till alla, men det blir troligen kö. Det är tråkigt, vi vill att alla ska kunna spela. Samtidigt är det jättekul att intresset är stort, säger Tony Arosell.

– Vi skulle vilja ha en permanent lokal på Lidingö för att kunna ta emot alla ungdomar som vill upptäcka denna fantastiska sport.

Trängsel

Trängseln i hallarna för Lidingös idrottsföreningar är ingen nyhet. Men pingisklubben hade lite flyt och fick några nya tider från staden innan tillströmningen.

I år ska klubben göra en extra satsning på tjejer och vara med i den nationella satsningen "Tjejraketen", En separat tjejgrupp kommer att träna torsdagar 18-19.