Under flera år ordnade Stockholmsmarknader populära loppisar på Kungsholmstorg. Men av olika skäl har det inte blivit några där sedan 2020.

När arrangören berättade att de skulle återvända till Kungsholmen i våras blev det succé. Loppisen i april hölls vid DN-huset i Marieberg och lockade trots klassiskt aprilväder många besökare.

”Gött”

– Vi körde i snöstorm och alla var chockade över hur många som ändå kom, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

Den 31 augusti kommer marknaden tillbaka till gatorna kring tidningsredaktionerna mellan Gjörwellsgatan och Rålambsvägen.

– Eftersom det var sådant drag trots snålblåsten då så sa vi att måste köra i augusti när det är sensommar och gött också.

Jättetryck

I våras kom hundra säljare som sålde prylar från bakluckor och bord. Nu har man expanderat ytterligare och det lär landa på 120-130 försäljare.

– Det är bakluckeloppis framför Matpressen och på Lastgatan och bort mot ambassaden är det bordsloppis.

– Förra gången körde vi i princip i en snöstorm och alla var chockade över hur många som ändå kom, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

– Förra gången körde vi i princip i en snöstorm och alla var chockade över hur många som ändå kom, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

Stockholms marknader

Stockholmsmarknader anordnar återkommande loppisar på helger i Stockholm, bland annat på Karlaplan och Mariatorget.

Loppisen i Marieberg ordnar de tillsammans med fastighetsägarna i kvarteren och är därför inte en loppmarknad som återkommer varje helg.

– Själv tycker man det att ska vara loppisar alltid och överallt, men fastighetsägarna kan ha andra idéer för sin mark också. Men det här har varit jätte­roligt och vi hoppas det blir återkommande, men hur ofta får vi se.

Stark period

Maria Wiberg berättar att det inte verkar finnas någon mättnad trots att folk går på gårdsloppisar under semestern.

Tvärtom är sensommaren och hösten en stark loppisperiod då många kanske vill sälja saker för att stärka kassan efter semestern, eller behöver fylla på garderoben åt barnen och sig själva inför hösten.

– Folk är tillbaka i stan och det är jättetryck på loppisar i slutet av augusti. Så är det alltid och även i år.