Kungsängenbon Bonnie Schölds 10-åriga dotter Elin var ute och åkte sparkcykel i närheten av Ekhammarskolan vid skejtparken lördagen den 7 september runt klockan 14.30 på eftermiddagen. Elins äldre bror var också med och åkte skateboard.

– De kommer åkande vid busshållplatsen som heter Bygdegårdsvägen, när man ska mot Skolvägen till. Där passerade barnen en dam som gick och drog sin dramaten. Elin ville vända sig om och säga hej till damen för hon tyckte att hon såg snäll ut, berättar Bonnie Schöld.

Såg inte stenen

Då Elin vänder sig tillbaka ser hon inte att hon kör rakt in i sten. Hon flyger över styret och tar emot sig med högerarmen och skrapar upp knäna – och får en spricka i handleden.

– När det smäller så vänder den här damen tillbaka eftersom hon ser att Elin har åkt omkull. Hon ser över såren på Elins knän och tycker det ser okej ut, och berättar för barnen att hon är gammal sjuksköterska, säger Bonnie.

Sonen ringde snabbt hem till mamma Bonnie.

– Jag stack dit direkt och när jag kom fram hade hon fixerat min dotters handled och liksom stoppat in den i tröjan så den låg still. Sjuksköterskan sa till mig att handleden inte såg bra ut och att vi behövde åka in och röntga den.

Gips på närakuten

Den snälla sjuksköterskan erbjöd sig att hjälpa till så att familjen kom hem ordentligt, men Bonnie tackade och försvann iväg med barnen.

– Tanken på att ta hennes kontaktuppgifter fanns aldrig. Det hade ju kunnat vara bra. Vad heter människan? Ingen aning!

Dagen fortsatte och Bonnie och Elin åkte till Järva närakut. Elin fick gips eftersom det konstaterades att hon fått en spricka i benet i handleden.

Nu har Bonnie, Elin och de andra barnen i familjen försökt titta efter den snälla sjuksköterskan i området kring Ekhammarskolan för att tacka och krama om henne. Bonnie la även ut en efterlysning på Facebook. Men än så länge har ingenting burit frukt.

Sjuksköterskan sökes

Genom Mitt i efterlyser hon nu sjuksköterskan i Kungsängen.

Hur såg hon ut?

– Om hon inte var pensionär så skulle jag säga att hon var däromkring. Hon hade grå page och drog på en sån dramaten. Hon var påväg mot Ekhammar och jag skulle gissa att hon hade varit i centrum och handlat, säger Bonnie.

Vad tänker du kring damens agerande?

– För mig är hon en helt fantastisk människa. Hon hade inte behövt, men hon agerade och såg till att Elin fick den hjälp hon behövde.

Vad vill du säga till henne?

– Vi skulle så gärna vilja få krama om henne, och herregud vi skulle vilja ge henne guld och gröna skogar, för att hon fanns där när det verkligen behövdes. Helt utan att känna oss överhuvudtaget.

Är du sjuksköterskan som hjälpte Bonnies dotter Elin eller vet du vem det kan vara? Hör av dig till Mitt i Upplands-Bros reporter Niklas Loman.