Årets upplaga av JSM var för spelare födda 2005 eller yngre och turneringen var större än någonsin med hela 18 lag i vardera klass.

Sollentunas damer var rankade på plats 11 och var inställda på att behöva kämpa hårt för att ta sig hela vägen till medaljerna.

– Men vi åkte till SM med en bred och stark trupp som hade haft goda förberedelser under de gångna veckorna, säger damlagets coach Fredrik Ahlengärd.

I finalen mötte laget Gislaved, men en tuff helg hade satt sina spår och småländskorna vann med 3–0. Efteråt var Fredrik Ahlengärd nöjd med lagets insats i JSM.

– Vi gör en mycket bra turnering där hela laget är med och bidrar i olika delar och på olika positioner. Vi vinner ett silver och tar med oss en massa erfarenheter och styrkor som vi ska använda i framtiden för att fortsätta skapa framgång för Sollentuna Volleys tjejer, säger han.

Endast Stöcke var starkare

SVK:s herrar coachades av Kai Wendler och Ulli Blomgren och de fick se sitt lag ta hem gruppen.

Finalen mot Stöcke från Umeå blev välspelad men SVK hade svårt med Stöckes servar och smarta offensiva spel och föll med 0–3.

– Vi tar en silvermedalj med oss hem och det är vi allt som allt nöjda med, även om vi hellre tagit hem ett guld, säger Ulli Blomgren.