En timme in i den tre timmar långa föreställningen Kung Lear gick plötsligt en sprinkler sönder och brandlarmet utlöstes. Det är andra gången på en vecka som Dramaten utryms och under gårdagen behövde närmare 700 personer lämna lokalen.

– Vi visade två föreställningar och hade samtidigt repetitioner i lokalen. Brandkåren var snabbt på plats men då brandskyddet var utslaget och inte kunde återställas så beslutade vi att inte ta in mer publik av säkerhetsskäl, säger Charlotte Gateau, marknads och kommunikationschef vid Dramaten.

Gästerna som fick utrymma lokalen kommer att ersättas enligt Dramatens rutiner.

– Publiken var väldigt väldigt fin måste jag säga. När de fick information om att de inte kunde fortsätta föreställningarna så applåderade alla.

Andra gången på en vecka

Under natten har tekniker och elektriker varit på plats i lokalen för att testa scentekniken och kunnat konstatera att torsdagskvällens föreställningar kan visas enligt plan.

Även förra veckan fick Dramaten utrymmas, då på grund av ett takarbete där regnskyddet var undermåligt i kombination med kraftiga skyfall.

– Händelserna har ingenting med varandra att göra, utan det var ren otur. Men vi är många här som känner att det här händer bara inte. Det är tur att vi kan fortsätta redan ikväll.