Sedan tidigt imorse har Eon haft problem med sitt nät som berör kunder i Upplands-Bro kommun, särskilt i Bro. Omfattande problem har även drabbat kunder i Bålsta, i grannkommunen Håbo.

Enligt Lena Berglund, regionchef på Eon, ser problemen ut att ha löst sig för merparten av Upplands-Broborna som sett strömmen komma och gå under förmiddagen, då Mitt i har kontakt med henne vid 13.40. Fler berörda finns fortfarande i Bålsta.

Lena Berglund, regionchef, Eon

Lena Berglund, regionchef, Eon

Pressbild / Mostphotos

– Vi har haft problem med nätet i Bålsta och Upplands-Bro sedan tidigt i morse. Jag pratade med driftcentralen precis nu och de har ännu inte hittat felet eller felen. De testar och sektionerar sig fram. Därför ökar och minskar antalet strömlösa, säger Lena Berglund och tillägger:

– Ibland kan ett fel dra med sig andra fel på närliggande ledningar. Då får man prova att koppla tillbaka – sektion för sektion. Vi har fullt fokus på detta sedan tidigt i morse och har satt in extra resurser.

Matbutik drabbad

Flera av Mitt i:s läsare har vänt sig till tidningen med frågor kring Willys i Bro och hur de påverkas av torsdagens problem med strömmen. Då tidningen når butikschefen Ia Fungdal så berättar hon att man kunnat öppna butiken igen strax innan klockan 14.

– Strömmen gick i morse innan öppning och sen märker man att de har försökt få igång den igen för då kommer det tillbaka kort och släcks direkt. Men vi har haft två längre strömavbrott och ett par sådana kortare, säger Ia Fungdal.

Bro Simhall påverkades

Upplands-Bro kommun skriver på sin webbplats att Bro simhalls verksamhet har påverkats under dagen till följd av strömavbrottet.

"Felet som orsakade ett omfattande strömavbrott i Bro är nu åtgärdat av elnätsägaren E.ON. Simhallen är dock fortsatt stängd för besökare, då vattenkvaliteten måste återställas efter att reningsanläggningen påverkats av elavbrottet."

Då Mitt i kontaktar Bro simhall vid 17-tiden så berättar man att ovanstående arbete kommer att vara klart klockan 18 och då öppnar simhallen som vanligt igen.

Hur påverkades du? Har du bilder? Hör av dig till reportern via mejl!