Leksaker, prydnadssaker.

Urvuxen sportutrustning, husgeråd, möbler och gamla böcker. Kläder och serietidningar. Visst har du väl en massa gammal bråte som någon annan kan ha bättre nytta av?

Nu kan du bli av den när Gullvivans samfällighet i Österskär bjuder in till återbruksdag – loppmarknad – ett stenkast från Tuna station.

– Vi försökte dra igång det för några år sedan, men då kom bara tre-fyra familjer och sålde saker, säger Ulrika Leback, arrangör och boende i området.  

– Nu hoppas att vi att fler ska komma, från hela Österskär och övriga områden. 

Gratis att ställa upp bord

Tanken är att alla ska få ställa upp sina bord utan kostnad. Om man väljer att skänka, sälja eller byta bort sina prylar är helt upp till var och en.

– Det är bara ta med eget bord. Det är inget man behöver betala för. Det ska bara vara ”nä, nu rensar jag”.

Ulrika Leback, återbruksdag i Österskär.

Ulrika Leback, återbruksdag i Österskär.

Privat

– Det blir bättre också om många kommer, och så säljer vi lite fika så det blir lite som en happening.

Hoppas ni att det ska bli ett återkommande evenemang? 

– Ja, det är min förhoppning. Och att det ska ge ringar på vattnet så att det kommer i gång i fler kommuner, säger Ulrika Leback, som tycker det är viktigt med återbruk för att värna miljön.

Loppisen äger rum en vecka innan midsommarhelgen, söndagen 16 juni, klockan 10-13. Platsen är på gräsplätten vid lekparken i kedjehusområdet Gullvivan, mellan Östra Banvägen, Norra Åsvägen och Vinkelvägen, nära Tuna station.