Lagom till helgen är det dags. Till sist byter Friends arena i Solna officiellt namn till Strawberry. Tidigare har Solnaborna kallat det nya namnet "barnsligt" och inte tyckt att det passar AIK-kulturen.

– Strawberry Arena låter lite barnsligt tycker jag, det passar inte riktigt in på Solna och AIK. Vadå jordgubbe? sa en Solnabo då.

Accepterar namnet

Men nu verkar det som att till och med AIK-fansen har börjat acceptera namnet, i alla fall om man frågar Henri Jokinen, som är en inbiten suporter.

– Visst, namnet har bytts ut flera gånger. Det är mest de andra stockholmslagen som har åsikter om detta, men för oss som är AIK-are spelar det ingen roll om det är Strawberry arena eller inte, säger han.

För Henri är namnet på Arenan oväsentligt. Han berättar att alla AIK-fans som han känner håller med.

För Henri är namnet på Arenan oväsentligt. Han berättar att alla AIK-fans som han känner håller med.

Gustav Ohlén

Storslagna skyltar

När Mitt i är på plats är arbetet i full gång med att sätta upp skyltarna. I tre veckor har man plockat ned "Friends" och bytt ut med "Strawberry".

Ännu är skyltarna täckta, men på sidorna har det fästs stora jordgubbar som redan går att se. Utanför har man sätt upp ljusröda flaggor med den nya loggan.

De nya skyltarna på Strawberry arena

De nya skyltarna på Strawberry arena

Gustav Ohlén

"Spelar ingen roll"

För AIK-arna ligger hjärtat inte i Sveriges nationalarena. Det finns fortfarande kvar på platsen där gamla Råsunda-stadion låg, berättar Henri.

– Vi flyttade in på Friends 2012, så det spelar ingen roll om vi spelar på Friends eller Strawberry, säger han.