– Vi kan bekräfta att det har uppstått observationer under tre nätter i rad och att polisen utreder det, säger Rebecca Landberg, presskontakt hos Stockholmspolisen.

Trots larmen på tisdagen har flygtrafiken inte påverkats nämnvärt. Enligt uppgifter från Luftfartsverket och Swedavia har inga större störningar uppstått, men vissa justeringar i flygplanens rörelsemönster vid start och landning har varit nödvändiga, rapporterar SVT.

Fler drönarlarm samma natt

Larmet om en misstänkt drönare kom vid halv åttatiden på tisdagskvällen, efter att en person observerat ett okänt föremål vid Arlanda. Polisen uppger på sin hemsida att de fortfarande försöker fastställa vad som har setts:

"Det är oklart vad personen sett och polisen arbetar för att klarlägga detta bland annat genom att undersöka om fler personer gjort observationer eller om det finns någon form av dokumentation," skriver de.

Strax efter midnatt bekräftade polisen även att de varit ute på liknande drönarlarm på Ekerö och i Salem.

– Man försöker då lokalisera piloten men det är inget vi har kommit någon vart med, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Ytterligare observationer

Rebecca Landberg hos Stockholmspolisen uppger att flera observationer har rapporterats runt om i länet sedan det första larmet.

– Folk blir ju lite vaksamma när man ser rapportering om drönare. Man har sett flera föremål som liknar drönare på andra ställen i regionen under de senaste två dagarna men jag vågar inte säga hur många det har varit eller exakt var, säger hon till Mitt i.