Thorsten Schugk.

Thorsten Schugk.

Malin Lövkvist

Thorsten Schugk, 32, Barkarby.

– Jag säger en femma. Det har varit bra väder, jag har varit ledig och på semester i Tyskland. Det är den första sommaren på flera år som jag är ledig, annars brukar jag spara semestern till vintern. Men i dag börjar jag jobba igen, säger Thorsten.

Några regndroppar börjar falla från himlen.

– Och jag som precis pratade om fint väder, skrattar han.

– Det finns inget riktigt som hade kunnat vara bättre. I och för sig var jag sjuk under semestern men jag väljer att se det positiva med sommaren.

Kaan Alpak.

Kaan Alpak.

Malin Lövkvist

Zahide, 32 och Kaan Alpak 6, Barkarby.

– Sommaren får en femma. Det har varit superbra. Vi har varit i väldigt många lekparker där barnen hittar nya kompisar hela tiden, de är inte som oss vuxna. Vi har varit mycket här i den nybyggda parken. Han älskar att åka i rampen, säger Zahide.

För Kaan får sommaren också högsta betyg.

– Sommaren är jättebra, säger han och åker vidare med sin sparkcykel.

– Det har funnits mycket gratis aktiviteter för de som har det ekonomiskt svårt. Vi har försökt att njuta av allt som är gratis när det är den här inflationen. Jag är ensamstående förälder men har inget klaga på, säger Zahide.

Olesya Skvortsova.

Olesya Skvortsova.

Malin Lövkvist

Olesya skvortsova, 43, Kallhäll.

– Den får fem i betyg. Det är fint väder och jag har gjort mycket saker när jag har varit ledig. Jag är från Ryssland och har varit mycket med min familj därifrån. Vi har handlat i olika ryska mataffärer och njutit av god mat och dryck, säger Olesya.

Förutom att spendera tid med familj och vänner har Olesya seglat i Mälaren.

– Vi seglade här i närheten i Mälaren. Det är ett så fint i området där.

Hon tror inte att något hade kunnat göra sommaren bättre.

– Nej, jag tror inte det. Om jag har bra sällskap är jag alltid nöjd, säger hon.

Marcela Hermansson.

Marcela Hermansson.

Malin Lövkvist

Marcela Hermansson, 61, Jakobsberg.

– Det blir en fyra. Det hade kunnat vara bättre väder, det har regnat varannan dag. Man kan inte styra vädret utan vill man ha sol flera dagar i sträck får man åka i väg. Min familj och barnbarnen med två andra familjer ska åka till Cypern nästa vecka. Så det kan nog bli en av de bästa sommrarna för alla barnen som får leka och bada.

Det kan potentiellt bli den bästa sommaren för Marcela också, trots att det i nuläget är en fyra.

– Det bästa är ju att sommaren inte är slut. Och om det regnar här i Sverige så går jag och barnbarnen till badhuset i stället.

Jenny Rosendahl och hunden Isa.

Jenny Rosendahl och hunden Isa.

Malin Lövkvist

Jenny Rosendahl, 50, med hunden Isa, Jakobsberg.

– En femma. Jag har varit ledig och har tältat uppe i Luleå med släkt och vänner. Sen tycker jag om när det är halvsvalt. Jag är en friluftsmänniska så jag tycker om allt väder förutom när det 27 grader varmt och pendeltågen stökar. Då är det krångligt när vi ska ta oss ut till Stockholms skärgård.

Isas sommar har också varit rätt bra.

– Vi har haft simskola med henne och hon har lärt sig simma. Hon vågade inte riktigt i början men nu går det bra. Sen har hon haft lite ont i svansen. Det är tur att frågan inte handlade om mattes förmåga att klippa. Så för Isa får sommaren nog en fyra av fem, säger Jenny.