Dörren står öppen till det röda torpet som ligger halvt gömt bakom träden intill Gamla Stockholmsvägen. I trädgården sitter kafégäster och tar en fika i eftermiddagssolen.

Vid årsskiftet tog paret Elif och Deniz Topcu över kaféverksamheten i 1600-talstorpet efter Sibel Özkan som drivit Café Nytorp sedan 2016.

Paret har aldrig drivit kafé tidigare. Elif har arbetat som handläggare på myndigheter och domstolar medan Deniz har drivit en Pressbyråbutik på centralstationen i många år. Nu var de sugna på att driva något eget.

– Vi kände Sibel sedan tidigare och var ofta här och fikade under de år som hon hade kaféet. Vi ville ha ett mysigt lantligt ställe och inte ett kafé i någon galleria, säger Elif Topcu.

Den vana Café Nytorp-besökaren kommer att känna igen, men det finns också en hel del nyheter. På menyn finns nu mer mat och rätter som kallrökt lax, Ceasarsallad och belgisk våffla.

– Vi kör mycket efter säsong och mycket är ekologiskt, säger Elif Topcu.

De försöker också hålla det så lokalt som möjligt. Bakverken kommer från bageriet BAK i Hökarängen. Sedan gör Elif också sin egen cheesecake från San Sebastian.

– Det är en cheesecake utan digestivebotten. Den har gått si och så, men det kommer, säger Elif och skrattar.

Men kaféets populära äppelpaj finns självklart kvar på menyn.

En ny paviljong har byggts i trädgården där det ordnats studentfirande i sommar.

En ny paviljong har byggts i trädgården där det ordnats studentfirande i sommar.

Malin Lövkvist

Serverar även öl och vin

Och paret är nöjda med sin första sommar på kaféet.

– Det har gått jättebra. Vi har ungefär 300 besökare om dagen. När det var trädgårdsloppis var det 500. Gamla kunder kommer, men vi har fått många nya kunder också, säger Elif Topcu.

De har byggt en paviljong där man kan sitta om det regnar och där det ordnats studentfirande. Kaféet har även serveringstillstånd och serverar öl och vin.

Till hösten tänker de fortsätta utveckla verksamheten.

– Vi tänker frukosttallrik på helgerna som man får boka. Och kanske börja med catering, vi får se se hur efterfrågan är.