– Alla vet något, men ingen vågar säga något, säger en man.

På onsdagsförmiddagen står han lutad över några bilvrakdelar. De, och ett överkört staket är allt som vittnar om gårdagens stora pådrag med både räddningstjänst och polis i västra Norsborg kvällen innan.

Den kraschade bilen är sedan länge bortforslad. Men spåren från den finns kvar.

Den kraschade bilen är sedan länge bortforslad. Men spåren från den finns kvar.

Angie Gray

Polisen larmades till ett skogsdunge om en trafikolycka vid 20-tiden på tisdagskvällen.

– I bilen hittade vi en ung man som var svårt skadad. Han såg ut att vara skottskadad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han senare bekräftades avliden.

Enligt källor med god insyn är mannen inte hemmahörande i Botkyrka.

Lite senare under onsdagen var Botkyrka kommun på plats och städade upp den demolerade parkbänken och fixade till i skogspartiet. Även personal från kommunen så som trygghetsfältare och områdessekreterare är på plats tiden efter händelsen.

– Det är bland annat för att möta upp boende som vill prata och som vid behov kan hänvisa vidare. Kommunens väktare kommer också att öka sin närvaro i området, säger Lennart Agén, pressansvarig på Botkyrka kommun.

Orättvis bild

Längs promenadstråket morgonen efter träffar Mitt i en kvinna som bott i Norsborg i 32 år. Hon berättar att hon inte inte såg polispådraget, men att det brukar röra sig poliser i området.

– Det har nog ingen koppling till det här fallet, men jag tycker det är bra att polisen syns, säger kvinnan som inte vill ha med sitt namn.

Hon känner sig inte otrygg i området, och tycker att det ofta målas upp en orättvis bild av Norsborg när något sådant här sker. Hon berättar att folk hon känner som inte bor här brukar kunna säga till henne att hon borde flytta. Att det bara händer dåliga saker.

En man står och tittar på vrakdelarna.

En man står och tittar på vrakdelarna.

Angie Gray

– Jag mår bra här. Här känner alla grannar varandra och även om man inte kan namnet på alla så hälsar man i alla fall. Det är skillnad mellan vad folk hör om området och vad man själv ser i området.

Uppmanar till nattvandring

Gittan Malmgren, 73, brukar gå förbi platsen där bilen kraschade. I dag såg hon vrakdelarna och den demolerade parkbänken.

Hon tycker att det är hemskt att en man i 20-årsåldern har mördats, men det förändrar inte hennes bild av orten som hon bott i under många år.

Det framkommer att Gittan Malmgren tidigare arbetat som nattvandrare i området under många år. Att ännu fler engagerar sig i nattvandring är en viktig pusselbit för att skapa ett tryggare Norsborg, tror hon.

– Jag har varit på Kastanjen och Karsby och berättat för föräldrar hur viktigt det är att vara ute och titta till ungarna, men svaret man får är ofta att det inte hinns med. Men det är för barnens skull, att de ska känna sig trygga, säger hon.

Man död efter misstänkt skjutning – krockade i träd

Efter larm om skottlossning i Norsborg på tisdagskvällen hittades en allvarligt skadad man i en bil som kraschat. Mannen avled senare på sjukhus, och polisen har inlett en mordutredning.

Polisen fick under tisdagskvällen in samtal om en misstänkt skottlossning och en bil som kolliderat med ett träd i Norsborg.

– I bilen hittar vi en ung man som är svårt skadad. Han ser ut att vara skottskadad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han senare bekräftades avliden. Anhöriga är underrättade.

Ingen gripen

Brottsrubriceringen är mord och polisen söker efter gärningspersoner som ska ha avvikit från olycksplatsen. I nuläget är ingen gripen.

– Vi arbetar på med dörrknackning, vi har gått igenom övervakningskameror och bilen ska genomgå en teknisk undersökning.

Delar från bilen ligger kvar på brottsplatsen.

Delar från bilen ligger kvar på brottsplatsen.

Angie Gray

Mystiska skador på bilen

Det kvarstår en del frågetecken, poängterar Wikdahl. Bland annat om hur vissa skador på bilen har uppstått.

Enligt Wikdahl har Nationella bombskyddet fått undersöka skadorna.

– Skadorna kan ju ha funnits på bilen sedan tidigare. Men vi utesluter inte att de uppkommit i samband med den här händelsen.

Enligt Aftonbladets uppgifter tror polisen att skadorna på bilen kan ha orsakats av att en handgranat kastats mot den.

– Det är sådant vi inte kan bekräfta för det vet vi inte, säger Daniel Wikdahl till Mitt i.

Bild från brottsplatsen.

Bild från brottsplatsen.

Angie Gray

Ung man död efter misstänkt skjutning – hittades i bil

Kraschade in i träd: "Ser ut att vara skottskadad" ✔ Mystiska skador på bilen – bombskyddet inkallat ✔ Polisen söker efter gärningspersoner