Det var vid 20.45 på kvällen som den beväpnade tonåringen hoppade över entréspärrarna och gick runt bland folk som tränade i det välbesökta gymmet.

Ingen skottlossning skedde inne i lokalerna, och ingen person skadades.

Efter en stund sprang tonåringen ut från gymmet och en stor polisinsats inleddes.

Enligt polisen greps han i närområdet klockan 21.19, och anhölls senare. På tisdagen greps ytterligare en person, över 18 år, och anhölls misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Förnekar brott

I torsdags häktades tonåringen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra misstänkte personen försattes däremot på fri fot.

– Ja, anhållan har hävts, men misstankarna mot honom kvarstår, säger kammaråklagare Ida Jonasson.

Båda två förnekar brott enligt Ida Jonasson, men utöver det är hon förtegen.

– Det är ännu väldigt tidigt i utredningen, men vi jobbar på för fullt, säger hon.

"Tar det på stort allvar"

Tina Brodal, presschef på Sats, berättar att man har haft enskilda samtal med alla i personalen efter händelsen.

– Det var så klart skrämmande för vår personal och för våra medlemmar, men alla mår bra efter omständigheterna, säger hon.

Man har även gått igenom sina säkerhetsrutiner, berättar Tina Brodal. Om händelsen kommer att föranleda några förändringar av rutinerna är för tidigt att säga.

– Vi ska gå igenom det som skedde ordentligt och så får vi se om vi ska ändra något konkret. Vi tar det på stort allvar, men vi har redan goda rutiner. Vi har en egen säkerhetsansvarig och säkerhetsbilar som kör runt kontinuerligt och besöker våra gym i Stockholm.