1. Titiyo

Titiyo är tillbaka på bortaplan! Artisten som är och förblir en ständigt återkommande nytänkare och inspiratör på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med ny musik och i höst får publiken äntligen möta henne på Stora Teatern. Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det drygt 30 år sedan Titiyo solodebuterade på scen då superhippa labeln Telegram med självbetitlade soulskivan Titiyo. Sedan dess har hon experimenterat och rört sig mellan rnb, soulpop, electronica och krautrock. Nu har hon tagit experimentet vidare för att ännu en gång skapa något nytt – Morriconedoftande trip pop!

Plats: Stora Teatern, Kungsparken, fredag och lördag, 27 och 28 oktober, kl. 19.00.

Carl-Einar Häckner – I för långt borta land.

Carl-Einar Häckner – I för långt borta land.

Pressbild

2. I för långt borta land

Nu kommer Carl-Einar Häckner tillbaka till Aftonstjärnan. Genom förvillande magi, dråplig humor, storytelling och passionen för trolleri tar Carl-Einar med oss på en resa till ”för långt borta land”. Berättelsen tar avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad ramlösa-kapsyl som Carl-Einar fortfarande letar efter.

Plats: Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2, fredag och lördag 20–21 oktober, fredag och lördag 27–28 oktober, fredag och lördag 1–2 december, samtliga datum kl. 19.00.

American Ladies in the House på turné med gospel, soul och bluesmusik

American Ladies in the House på turné med gospel, soul och bluesmusik

Pressbild

3. American Ladies in the House

Terrie Odabi, Annika Chambers och Lady A har alla sina rötter från gospeln vilket präglat deras soul och bluesmusik. Nu tar de med sig sina musikaliska rötter till Sverige med American Ladies in the House. Senast Terrie Odabi och Annika Chambers besökte Sverige hyllades de av både publik och i media. Till höstens konsertturné har de med sig sitt svenska fem-mannaband.

Plats: Valand, Vasagatan 41, onsdag 25 oktober, kl. 20.00.

4. Göteborgs Stora Skivmässa 

Göteborgs Stora Skivmässa har äntligen en stor lokal igen. På höstens mässa fyller de Gothenburg Film Studios största lokal. Det blir återigen över 1000 kvadratmeter igen. Arrangörerna siktar på över 170 bord, alltså mycket fler än på Kronhuset. Det kommer även finnas ett riktigt kafé med lättare mat. Här finns också parkering i direkt anslutning till lokalen. Ta sig med buss: Buss till Lindholmen: 16, 16X, 19, 21, 31, 99, X1. Man kan även ta båten från Stenpiren och gå från Lindholmspiren, cirka 10 min. 

Plats: Gothenburg Film Studios, Polstjärnagatan 10, Lindholmen, söndag 29 oktober, kl. 11.00–16.00.

Albin Lee Meldau – tillbaka på hemmaplan.

Albin Lee Meldau – tillbaka på hemmaplan.

Julien Angelini

5. Albin Lee Meldau

Göteborgs egen Albin Lee Meldau drar på konserthusturné med Hommage på svenska. Det blir favoriter från den egna repertoaren men också från vår visskatt med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson. Det blir intima, varma konserter som är unplugged och där musikerna växlar mellan olika instrument för att skapa en musikalisk variation som tillsammans med Albin röst kommer bjuda på alla de färger den svenska visan innehåller. Åldersgräns 13 år.

Plats: Göteborgs Konserthus, Götaplatsen, lördag 4 november, kl. 19.30.