Göteborg

Det innebär att de flesta buss- och spårvagnslinjer får nya tider att passa från och med måndag 19 augusti. Samtidigt som tidtabellen byts ut utökas även trafiken på flera linjer. Vissa linjer får dessutom andra körvägar.

I samma veva försvinner även de tryckta tidtabellerna från spårvagnshållplatserna.

För att hålla koll på förändringarna är uppmaningen från Västtrafik att söka resvägen i appen Västtrafik To Go.

Christian Larsson, biträdande affärschef för spårvagn på Västtrafik.

Christian Larsson, biträdande affärschef för spårvagn på Västtrafik.

Eddie Löthman

Spårvagnslinjer byter rutt

Ett par veckor senare, 2 september, byter spårvagnslinjerna 9 och 11 körväg med varandra mellan Järntorget och Brunnsparken.

Linje 9 kör via Hagakyrkan och Grönsakstorget medan linje 11 kör via Stenpiren.

Anledningen till ändringen är att hållplatserna förbereds för de nya, 45 meter långa spårvagnarna som börjar köra i slutet av 2024.  

– Linje 11 går i dag till Hagakyrkan, men där finns inte tillräckligt utrymme för att förlänga hållplatsen tills Västlänkens Haga station är klar. Därför behöver linje 11 köra via Stenpiren istället, där de längre spårvagnarna får plats, säger Christian Larsson, biträdande affärschef för spårvagn på Västtrafik i ett uttalande.

Fler förare ger fler turer

Under våren fick flera busslinjer i centrala Göteborg färre turer till följd av brist på förare. Men nu har fler förare utbildas. Det betyder att flera turer läggs tillbaka i trafik. De linjer som får utökad trafik igen är 40, 42, 43, 50, 121 och 127.