Företaget Brinkens Garage, känt i veteranbilskretsar, köper­ Mel’s Garage.

Mel’s Garages huvudsysselsättning är att förmedla framför allt amerikanska klassiska bilar, men driver även glassbar och kafé i Enköping.

Köparen Brinkens Garage är mest känd för att ägaren Klas Brink också är med­arrangör till den stora årliga bilträffen Summer Meet i Västerås.

– Med förvärvet av den verksamheten blir vi väldigt kompletta. Vi gör sedan tidigare i stort sett allt runt en bilrenovering och nu kan vi även ta på oss att sälja kunders objekt. Det känns naturligt att även lägga till den här delen, säger Klas Brink, vd på Brinkens Garage.

Motorburna makar

Björn Torninger är grundare av Mel’s Garage och driver företaget tillsammans med hustrun Elisabeth.

Han är också mycket nöjd med försäljningen.

– Vi startade Mel’s Garage­ från ingenting för snart tio år sedan och ser en fin och uppskattad verksamheti dag. Klassiska bilar är många gånger värda mycket. Mel’s Garage har den kunskap som behövs om entusiastbilsmarknaden för att genomföra en bra bilaffär för både säljare och köpare, säger Björn Torninger..

Seriös spekulant

Makarna är mycket är stolta över att det är Brinkens Garage som tar över ägandet eftersom det är ett företag med ett seriöst intresse av amerikanska veteranbilar.

– Den synergin som nu skapas med Mel’s Garage och Brinkens Garage blir en stark aktör i bilhobbyn. Vi ser en fantastiskt fin möjlighet för befintliga och nya kunder med en sådan verksamhet dit man kan vända sig för hjälp med både renovering och fixande till köp och försäljning av en bil, säger Björn Torninger.

Personalen blir kvar

Övertagandet kommer att ske vid årsskiftet 2022/2023 och kommer inte att påverka personalen på något av verksamhetsställena.

– Vi kommer inte heller att göra några stora förändringar då vi anser att Mel’s Garage är ett välskött bolag med gott renommé. Vi kanske sätter en liten egen prägel på det vad tiden lider, säger Klas Brink.