Malin Ahnelöv visar vägen in till trädgården på Eldtomta café. Bakom ett buskage breder ett nybyggt trädäck och pergola ut sig med uppsikt över hela trädgården.

– Här ska vi ha konserter, säger hon.

Konserterna är inte vilka som helst. Gänget bakom Eldtomta har lyckats få Lisa Miskovsky, Doug Seegers och Louise Hoffsten ut till Grödingelandet under tre kvällar i sommar. Först ut är Lisa Miskovsky.

Men att det skulle bli tre stora artister var inte självklart, menar både Malin Ahnelöv och mamma Maria Ahnelöv.

– Ända sedan vi tog över har det funnits en efterfrågan på livemusik. Då funderade vi om vi skulle ha många konserter över hela sommaren med mindre artister eller om vi skulle satsa på tre större. Nu blev det de här och det är jättespännande, säger Malin Ahnelöv.

– Publiken, våra gäster, är ändå lite av vår familj. Jag tror inte att de vill ha en stor arenakonsert utan att de uppskattar en intim spelning. Det är också det vi har plats för, säger Maria Ahnelöv.

En mötesplats

När mor och dotter Ahnelöv och Malins make Nils Rosvall tog över Eldtomta café för mer än två år sedan var visionen att det skulle förbli och utvecklas som en naturlig mötesplats i Grödinge. Sommarkonserterna är en naturlig del i den utvecklingen, menar Malin Ahnelöv.

– Vi gör så sjukt mycket saker här och vi har fler gäster än någonsin. Alla är positiva så jag tror att den här sommaren verkligen är nästa steg till att bli den mötesplats vi vill vara, säger hon.

Varför är det viktigt att göra Grödinge till en levande landsbygd?

– Det är ett hörn av Stockholm som många inte känner till. Vi vill få folk att hitta hit och det här är ett sätt att göra det, säger Maria Ahnelöv.

Öppen för idéer

Sommaren är kort, men trädäcket ska bestå även resten av året. Därför har mor och dotter Ahnelöv börjat spinna på idéer till vad trädäcket kan användas till när det inte används för livemusik med några av landets stora artister.

– Vi tar gärna förfrågningar om det finns någon som vill nyttja den. Jag har haft någon idé om att ta in någon som håller i yogaklasser eller liknande – den kan nyttjas på alla möjliga sätt, säger Malin Ahnelöv.