Torsten Sjögren, som främst är känd som fullmäktigeledamot och nämndordförande i Danderyd för Moderaterna, tar över efter Gull Axén som avböjde omval efter åtta år på posten. De senaste tio åren har Torsten varit engagerad i föreningen och vice ordförande i några år.

Ett arbete med att planera och engagera tar vid, menar han.

– Vi har ungefär 100 som är aktiva och 700 medlemmar som deltar mer sällsynt. Det är en viktig organisation för att påverka riksdagsarbetet för pensionärer, men också här lokalt där vi engagerar oss i alla möjliga frågor.

Jobbar med ensamhet

Fyra gånger om året utkommer Idun Danderyd med sin medlemstidning där aktuella frågor lyfts för medlemmarna. Utöver det samordnas möten och aktiviteter.

Torsten Sjögren understryker varför det är viktigt.

– Människor uppskattar att komma tillsammans och vara med i en gemenskap. Tidigare har man haft arbetslivet att hänga upp sin tillvaro på, så när man går i pension blir många ensamma. 

Ett exempel på en fråga som de jobbar med är seniorradhusen i Enebyberg – som de inte vill ska rivas. Mitt i har tidigare rapporterat om kommunens planer att på sikt bygga i området.

– Vid en omröstning så var vi eniga om att jobba för att de här radhusen inte ska rivas. Så det jobbar vi med.

"Danderydsbor upp ur fåtöljerna"

Han tar också upp aktiviteter de gör: Torsdagspromenaderna, andra sociala sammankomster, bridge och boule i Enebyberg. Till hösten planeras föredrag, bland annat ett om hur AI i framtiden kan påverka omsorg och vård.

– Vi jobbar stenhårt med att få upp våra Danderydsbor ur fåtöljerna så att alla kan få ett aktivt och meningsfullt liv, säger Torsten Sjögren.