I början av sommaren tog Karin Sinclair över rodret som vd på Södra teatern.

– Här finns en scen som varit igång i snart 165 år, det går inte att komma in och tro att det går att revolutionera allt. Det handlar om att ligga i framkant och ta tillvara det fantastiska läget och det innehåll med musik och kultur som alltid funnits här, säger Karin Sinclair.

Fantastisk granne

Extra viktigt är det i tider när ett nytt Slussen växer fram, menar hon. Med det kommer en lång rad nya barer, restauranger, scener och verksamheter.

– Det är en ny, större stadsdel som vi blir del av. Slussen är en fantastisk granne som också stärker oss.

Viktigast framåt blir att göra det mer tydligt vad Södra teatern – mest är känd som nattklubb och för sin stora uteservering – faktiskt är.

– Vi ska definiera vilka vi är till för och när det går att besöka oss. Än är det inte helt satt. Hur kan vi öppna upp huset mer? På sommaren känns det som att folk hittar till oss, men hur vår vinterskrud ska se ut måste vi knäcka.

18 liveakter i sommar

Klart dock är att det blir en sommar i musikens tecken. Nyss släpptes konsertprogrammet för Mosebacketerrassen. Där väntar spelningar med allt från Eldkvarn till Tensta Gospel Choir.

– Vi har en stor bredd och temat för året är att befästa Mosebacke som den viktigaste scenen i innerstan för svensk musik.

Följer reglerna

Samtidigt har Södra teaterns relation till grannarna inte alltid varit den bästa. Klagomål på oväsen från scen har tidigare satt stopp för konsertsomrar.

– Några av banden är kända för att få igång publiken, men vi följer de restriktioner som finns och har tillstånd att hålla våra konserter inom de ljudnivåer som är satta.

Förtjust i skåning

Det är inte första gången Karin Sinclair jobbat på Södra teatern. Hon var barchef där 2008.

– Att bli bartender var en barndomsdröm. Jag hade precis börjat komma upp mig i karriären, men tänkte att jag inte kunde bli en tråkig chef utan att testa på det. Så jag gick en bartenderkurs och gjorde en kort sejour i baren. Det var kul, men sedan ville jag testa fler yrken.

I sommar ser hon mest fram emot konserten med Tingsek.

– Det är en fantastisk skåning som jag varit förtjust i sedan 15 år tillbaka.