Världskulturmuseet

I år går All In BeerFest Gothenburg av stapeln den 10–11 november på Världskulturmuseet. 

– Grundtanken när vi startade All In Beerfest 2013 var att bjuda in människor som vi gillar, som har samma vision och passion för öl som oss till en riktigt stor fest! Visa svenskarna att öl kan vara så mycket mer… Vi gjorde det en första gång, det var kul så vi gjorde det igen och igen och på den vägen är det, säger bryggare Pelle Frost, grundare och en av delägarna till All In Brewing.

Bakom arrangemanget står just All In Brewing, ett svenskt västkustbryggeri i Göteborg som ägs och drivs av ett gäng kreativa människor med smaken i fokus.

Det modesta målet? Att producera världens bästa öl.

Så har ni lyckats?

– Jag tycker nog att vi och andra bryggerier i Sverige har lyckats flera gånger, samtidigt är man aldrig framme. Om man ser till marknaden just nu anser jag att Sverige och Europa är där USA var tidigare, och ibland sitter vi med öl i världsklass tillverkade här Göteborg, säger Pelle Frost.

Årets upplaga av All In BeerFest har plats för 30 bryggerier.

Årets upplaga av All In BeerFest har plats för 30 bryggerier.

Mia Marine

Höstens festival har plats för 30 bryggerier och mat finns på plats från restaurang Tabla för den hungrige.

– Vi vågar inte satsa större i år. Vi jobbar främst med de som inte har stora marknadskonton och försöker göra någonting bra tillsammans med dem. Det är inte bara bryggerierna som har det svårt, även folk i allmänhet. Vår nisch inom branschen är inte en kapitalstark industri i dagsläget.