Stockholm

Denniz Pop Awards hålls i år den 13 juni och för första gången i Musikaliska Kvarterets anrika lokaler på Nybrokajen i Stockholm.

– I år har vi valt en venue som gör avstamp i svensk musik på olika sätt då 2024 är ett starkt svenskt musikår. I Musikaliska Kvarteret finns bland annat Sveriges första konsertsal och stället sprudlar av kreativitet och härliga möjligheter som vi tyckte kändes som en som en perfekt plats att ha Denniz Pop Awards på, säger Jacob Schulze jurymedlem och grundare av Denniz Pop Awards.

En göteborgare har chansen att ta hem det som kanske är landets mest prestigefyllda musikpris. Och ett med fingertoppskänsla – deras Rookie Artist/Band-kategori har tidigt i deras karriärer gått till stjärnor i vardande som Tove Lo, Smith & Tell och Ellen Krauss.

Så vem står på tur i år? Inte minst Shadi G, 28 år, från Göteborg.

"The swedish R&B sensation" som hon brukar kallas internationellt, rör sin inom sin egen musikaliska treenighet pop, jazz och R&B/soul och kan nu få en välförtjänt knuff i rätt riktning. 

Vinnaren i varje kategori tilldelas 10 000 dollar.

Den meriterade juryn består av Max Martin, Rami Yacoub, Tove Lo, Jacob Schulze, Andreas Carlsson, Per Magnusson, Lisa Miskovsky, Johan Amatiello, Jörgen Elofsson och Doris Daga.