I förra veckan var Seom och kommunrepresentanter på plats vid tiden för skolstart för att se trafikflödet och vilka åtgärder som kan genomföras på kort sikt.

Seom säger att de håller med om att trafiksituationen är besvärlig och att de har en löpande dialog med skolan. Samtidigt menar de att säkerheten har högsta prioritet.

– Bland annat kommer övergångsställen skyltas och målas tydligare, cykelfält anläggas och betongblock placeras ut på en del platser vid trottoarerna, berättar Åsa Snith, affärsområdeschef för vatten och avfall på Seom.

Projektet har utretts i flera år och alternativa dragning har undersökts. Arbetet vid Gärdesskolan inleds med schaktning- och spontningsarbeten som kommer att pågå under några månader. 

– Vi har den metod för spontning som låter minst för att minska bullret, och vi ska bygga ett plank med bullerabsorberande material, säger Åsa Snith.

Strikta säkerhetskrav

Själva sprängningarna påbörjas i februari och kommer att pågå i cirka åtta veckor. För att få genomföra sprängning krävs tillstånd från polisen. Det innebär att strikta krav på säkerheten uppfylls, betonar Åsa Snith.

– Vi kommer att ha en säkerhetszon på 100 meter i stället för de 50 meter som egentligen krävs. Sprängningarna sker under flera lager sprängmattor för att säkerställa att inget material kan flyga iväg och för att minska ljudet. Det sker också under bestämda tider i samråd med skolan och vi kommer att ha vakter som säkrar att ingen finns i närheten, säger hon.

"Jobbigt för alla"

Planeringen av trafiklösningar vid skolor tas fram gemensamt av Seom, fastighetsägaren SKAB, skolan och kommunens trafikplanerare. Formellt är det kommunen som i slutändan godkänner en så kallad trafikanordningsplan, förklarar Anna Holm, samhällsbyggnadschef i Sollentuna.

Hon säger också att de tar trafiksäkerheten och föräldrarnas oro på allvar. En besiktning av trafiksäkerheten har gjorts efter att många synpunkter och förslag kom in vid informationsmötet som hölls veckan efter skolstarten.

Är du förvånad över reaktionerna?

– Ett så här stort infrastrukturprojekt är jobbigt för alla som berörs under byggtiden. Det som kommer i första hand är säkerheten. Sedan är vi alltid öppna för att löpande göra förbättringar som underlättar vardag och framkomlighet för alla som berörs.