Butiken Millimani på Bryggavägen i Ekerö stängde för sommaren förra veckan – och för renovering.

– Vi ska slå ut en vägg så butiken blir större. Vi kommer få 80 kvadratmeter, nästan dubbelt vad vi har i dag, säger Ellinor Hellström, som tillsammans med Jenny Nilsson äger Millimani.

När butiken öppnar igen i mitten på augusti så kommer den nämligen inte bara sälja barnkläder och leksaker utan även second hand-kläder för kvinnor.

– Vår tanke är att det finnas utvalda kvalitetskläder för kvinnor. Kläder i material som kan hålla länge, som ull och kashmir, och friluftskläder i bra kvalitet, säger Ellinor Hellström.

Trender släpar efter

Det blir ingen butik som följer omedelbara trender.

– Eftersom det är second hand så får vi det som folk redan använt och det blir alltid en eftersläpning på trenderna. Men majoriteten ändrar inte sitt mode varje månad. Vi tänker oss att vi finns för den aktiva friluftsmamman och till kvinnor i allmänhet som vill köpa kvalitetskläder i bra material.

Ellinor Hellström var själv ingen van second hand-shoppare när tanken på att starta Millimani först vaknade hos henne. Hon var nyss hemkommen från en tid i Dubai och föräldraledig, när hon gick in i en butik på Östermalm.

– Det var först efter en lång stund i butiken som jag förstod att kläderna inte var nya. Det var en helt annan känsla än de second hand-butiker jag var van vid, där kläderna kändes lite otvättade och sunkiga.

Hon träffade Jenny Nilsson och tillsammans startade de i början av 2021 en webbshop med lager i Ellinors föräldrars källare. När de fick möjlighet att hyra lokalen på Bryggavägen så expanderade webbshopen till en fysisk butik. Nu är butiken loket i försäljningen.

– Webben mer som ett skyltfönster. Om vi har 200 plagg där så har vi runt 5 000 plagg i butiken, säger Ellinor Hellström.