Göteborg

"Du står kvar i dina regnblöta skor. På vägen där jag brände vår bro. Och vi kommer inte längre jag tror. Att vi stannat vid vår slutstation."

Textraderna från Regnblöta skor har nog redan satt sig hos många, då låten släpptes under senaste helgens regnkaos.

I sociala medier har nämligen Göteborgsartisten Miriam Bryant under sommaren bjudit på flera "teasers" från sin nya singel som mottagits med kärlek från fansen.

Regnblöta skor är ett nytt smakprov från hennes kommande album Okej att dö.

Kommande album. I höst släpps Miriam Bryants nya album Okej att dö.

Kommande album. I höst släpps Miriam Bryants nya album Okej att dö.

Pressbild

Om kortvariga relationer

Tidigare i år har hon släppt två singlar från albumet: Titelspåret Okej att dö, som introducerade oss för det goda och oskyldiga, medan den andra singeln, Dum, tog oss med på en resa genom mörkare och mer introspektiva teman. 

Regnblöta skor är en låt om kortvariga relationer och den emotionella osäkerhet som följer med dem.

Låten avslöjar en rollomkastning där Miriam själv upplever rollen av den som blir vald och senare bortvald. “Ser alltid slutet i varje stad, är det inte uppenbart? Lät aldrig tandborsten ligga kvar, jag var bara på genomfart. Det blev måndag för mig, du vet såna som mig faller så hårt och sen ångrar man sig.” 

Twisten i låten

– Jag har alltid sökt mig till relationer med kort bäst före-datum, rekryterat tillfälliga famnar där jag bara känt mig säker på en enda sak; att jag förr eller senare kommer att bli lämnad. Detta för att jag ska slippa vara sårbar på riktigt. Om jag redan är bekant med känslan av att bli övergiven, hur ont kan det då göra? Twisten i Regnblöta Skor är att denna gång var det jag som blev rekryterad, säger hon i ett pressmeddelande.

Regnblöta Skor är skriven av Miriam Bryant, Herbert Munkhammar och David Landolf samt producerad av Miriam Bryant och Elias Kapari.