Karusell. Nu förvandlas stadens stolta nöjespark till en ren skräckupplevelse, fast "bara" på vita duken. Parkvärden Fiona får i uppdrag att ta hand om några före detta vänner som vunnit en exklusiv privat smygpremiär av halloween på Liseberg – en hel natt, helt ensamma på den tomma parken. Men sockervadd, härliga åk och mängder av skratt övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma i parken. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm. Med Wilma Lidén, Omar Rudberg, Amanda Lindh och Embla Ingelman–Sundberg, i regi av Simon Sandquist.

Plats: BioRoy, fredag 20 oktober, kl. 17.30 och torsdag 26 oktober, kl. 20.30.

Anders "Ankan" Johansson – en av Sveriges mest omtyckta komiker.

Anders "Ankan" Johansson – en av Sveriges mest omtyckta komiker.

Nils Bergendal

Alla känner Ankan. Anders "Ankan" Johansson är en av Sveriges mest omtyckta komiker och sedan september 2022 har han turnerat runtom i landet med sin första soloshow Alla känner Ankan. Nu är han ute på en avslutande stint med den hyllade showen om att leva och att ta sig igenom livet. Där möter publiken en mer personlig “Ankan” som med humor, värme och kvickhet delar med sig av vardagens tristess, panikångest, politik och mycket av det andra som inte alltid fått plats i den offentliga bilden av honom.

Plats: Stora Teatern, fredag 20 oktober, kl. 20.00 och lördag 21 oktober, kl. 19.30.

Mariama Jobe på Spaces – en plats att uppskatta och bli uppskattad på.

Mariama Jobe på Spaces – en plats att uppskatta och bli uppskattad på.

Emina Iman

Spaces. Oceanen presenterar den litterära programserien Spaces i samarbete med den ideella föreningen Afroinstitutionen. Under två dagar undersöker besökare tillsammans med inbjudna författare, poeter och andra kreatörer hur fiktionen och det skrivna ordet kan användas för att transformera de fysiska platser vi rör oss i, utanför poesin och litteraturens ramverk. Arrangemangen kommer att erbjuda föreställningar och aktiviteter för barn, poesiläsning, skrivarworkshop, seminarier, DJ-set, utställningar, samtal och klubb. Eventen är gratis och öppna för alla.

Plats: Oceanen, lördag 21 och fredag 27 oktober.