1. Public Image Ltd

John Lydon bildade Public Image Ltd 1978 efter att ha varit frontman i det välkända punkbandet Sex Pistols. Deras experimentella sound har varit en influerande grund för många efterföljande band. Musiken beskrivs som en mix av rock, pop, dub, folk och punk. Skivan Metal Box från 1979 har hamnat på tidningen Rolling Stone Magazines lista över de 500 bästa albumen genom tiderna. Hoppas nu att de har den goda smaken att spela Down on the Clown från senaste plattan End of World, en låt som märkligt nog ger mig gåshud bara på benen. Postpunk on! 

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, måndag 9 oktober, kl. 20.00.

Äntligen dags för nästa kväll på Vinyklubben med L-P Andersson.

Äntligen dags för nästa kväll på Vinyklubben med L-P Andersson.

Pressbild

2. Vinyklubben med L-P Anderson

Äntligen dags för nästa kväll på Vinyklubben! Efter succén i våras fortsätter skivspelarkvällarna uppe i Pusterviks klassiska matsal. När L-P vevar igång skivspelaren sprudlar entusiasmen runt honom på ett smittsamt sätt. Tips om skivor han vill du ska höra haglar tätt samtidigt som du serveras från ett vad det verkar outtömligt förråd av rekommendationer på musikrelaterad litteratur. Filmklipp visas högt och lågt och vare sig det handlar om punk, reggae, soul, r&b, country, pop, psychedelia, garagerock, rockabilly eller någon annan av alla de många genrer som L-P brinner för sätts allt i sitt sammanhang på ett synnerligen underhållande sätt. L-P Anderson har ett förflutet som skribent på Sonic Magazine och som frontfigur i band som Royal Beat Conspiracy och Cry. Fri entré!

Plats: Pustervik, torsdag 12 oktober, dörrarna öppnar kl. 18.00.

Swing it med Smoke Rings Sisters.

Swing it med Smoke Rings Sisters.

Pressbild

3. Smoke Rings Sisters

Det glada 20-talet är tillbaka med jazz på Eggers. Smoke Rings Sisters är den glamorösa vokaltrion som osar jazz och swing från svunna tider! I trestämmiga arrangemang tar de er med på en tidsresa genom gränderna i gamla Göteborg, vidare till exotiska länder för att slutligen landa i 1920-talets glada dagar där champagnen och charlestonmusiken flödade. Spänn fast säkerhetsbältena – It´s gonna be a cat´s meow!

Plats: Hôtel Eggers, Drottningtorget 2–4, onsdag 11 november. Showpaket förbokas på hoteleggers.se