Tara Bubalfath vägrade kliva av mattan efter att hon förlorat OS-semifinalen i judo mot japanskan Natsumi Tsunoda.

Nu har internationella judoförbundets disciplinnämnd beslutat att svensken ska straffas med tre månaders avstängning, rapporterar SVT.

Nämnden har dock tagit hänsyn till att Bubalfath inte visade aggression och hon får behålla sin bronsmedalj.

”Så mycket som ligger bakom”

– Jag hade absolut inte reagerat som jag gjorde på en vanlig tävling, om det hade varit en Grand Slam, men nu är OS vart fjärde år. Det är så mycket som ligger bakom, ett mål man haft i fyra år som man jobbat konstant för, säger Tara Babulfath till SVT.

Avstängningen innebär att Tara Bubalfath inte får åka utomlands på läger, men alltjämt har tillåtelse att fortsätta träna judo i sin hemmamiljö.

Tara Bubalfath har valt att inte överklaga avstängningen.

Tyresödottern tog OS-brons

Bronset är Sveriges första OS-medalj i judo – någonsin.

Tyresöbon och judokan Tara Babulfath, 18, tog i lördags den 27 juli ett historiskt OS-brons i judo. Efter tre raka segrar, bland annat mot världsettan Assunta Scutto från Italien, mötte hon den trefaldiga världsmästaren Natsumi Tsunoda i semifinalen.

Efter tre varningar till Tara Babulfath avgjordes matchen till Natsumi Tsunodas favör, men i bronsmatchen hade svenskan hämtat sig från besvikelsen och vann.

Vi träffade Tara Babulfath precis innan hon åkte till OS i Paris.

Vi träffade Tara Babulfath precis innan hon åkte till OS i Paris.

Angie Gray

Bronset Tara Babulfath tog i Paris är Sveriges första OS-medalj i judo någonsin och var även mäster­skapets första svenska medalj.

Enligt Anita Mattsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Tyresö, gäller det att hålla ögonen öppna efter ett firande på hemmaplan.

Tara Babulfaths insats har hyllats världen över.

Tara Babulfaths insats har hyllats världen över.

Juan Gabi, EJU

Tyresödottern tog OS-brons

Första svenska OS-medaljen i judo – någonsin ✔ Ska firas på hemmaplan