Än har inte Sumpan mist förmågan att snärja matlagningsess runt sitt lillfinger.

Näst på tur står Krister Dahl, känd från Svenska Kocklandslaget och för att ha bärgat fyra guld i matvärldens motsvarighet till OS, "Culinary Olympics".

Efter sommaren öppnar han restaurang i centrala Sundbyberg, tillsammans med företaget Compass Group. Lokalen i sig – den gamla kabelfabriken – var ett viktigt skäl till att det blev så.

– Det blir en fantastisk, industriell lokal där vi får in det nordiska, stilfulla i designen på möblerna, säger Krister Dahl.

Närproducerat

Som av en händelse heter även själva stället "Lokal". Det är Kristers andra restaurang under det namnet; den första finns på västkusten.

Matsedeln i Sundbyberg blir dock inte särskilt västkustsk, trots att Krister Dahl har bott i Göteborg sedan 1992.

Den gamla kabelfabriken blir adress för den nya restaurangen.

Den gamla kabelfabriken blir adress för den nya restaurangen.

Walk the Room

Tanken är i stället att ta vara på det som finns i krokarna.

– Vi vill gärna lyfta de lokala hjältarna i området. Det kan vara producenter av allt från öl och råvaror till keramik.

Bistromeny

Så vad blir det för mat? Enligt Krister Dahl håller han och kollegerna på att sondera terrängen.

När han ändå ger sig på att beskriva inriktningen använder han formuleringar som "bred palett", "klassiskt" och "råvaran i centrum".

– Det är inga avsmakningsmenyer eller sådant, utan en större bistromeny.

För den som nöjer sig med att slinka in på ett glas ska även det gå bra, tillägger Dahl. Restaurangen invigs efter sommaren och kommer att ha öppet både frukost, lunch och middag.

Och för den som inte orkar vänta så länge på nya uteställen? Lugn, det finns mer som öppnar i centrala Sundbyberg. I juli slår nämligen kaféimperiet Bröd & Salt upp portarna till sin 26:e butik, på Landsvägen.