Göteborg

Hanna Henkelman, den mångfacetterade indiepop-artisten och låtskrivaren från Göteborg, har sedan 2020 engagerat sina lyssnare med en rad låtsläpp som spelats flitigt på bland annat P4 Göteborg. Med sitt säregna vispop-sound har hon alltid det personliga berättandet i fokus.

Nu tar 28-åringen nästa steg i sin konstnärliga resa när hon för första gången även producerar musiken. 

– Att skriva låten gick fort, jag började redan på vägen hem kvällen jag sjunger om. Att sen producera den helt själv var en kämpigare process eftersom det är något jag aldrig gjort förut. Det har varit otroligt lärorikt och jag har nog inte varit så här stolt över någonting sedan jag tog körkort för 10 år sen, säger Hanna Henkelman.

Med singeln Snäll ikväll utforskar relationers komplexitet. Med hjälp av medryckande melodier ifrågasätter låten traditionella idéer om vad det innebär att vara snäll.

Hanna Henkelmans ärliga och personliga uttryck utforskar teman som vänskap, integritet, och artistens signum: olycklig kärlek.

– Jag vill att lyssnarna ska klura på texten och tycka någonting om det jag sjunger, kanske känna igen sig eller bara vilja dansa.

Snäll ikväll släpps när Norge firar som bäst, 17 maj, och är den första och enda singeln från Hanna Henkelmans kommande EP Man är väl desperat? som släpps 31 maj.