– De nya banorna ligger så vackert att man hisnar, till och med ännu vackrare än de gamla för nu har man ännu mer utsikt över havet, säger Anja Nisshagen, styrelseledamot i Edsvikens TK.

Den officiella invigningen av de två nya banorna skedde i lördags. På plats var Thomas Järvheden som bland annat sjöng Ted Gärdestads låt "För kärlekens skull” berättar Anja Nisshagen.

Soligt väder och gott om folk när Edsvikens TK hade officiell invigning av sina nya banor.

Soligt väder och gott om folk när Edsvikens TK hade officiell invigning av sina nya banor.

Edsvikens TK

– Ted var medlem i klubben under sin tid som en Sveriges bästa spelare, han var nummer två efter Björn Borg, säger hon.

"Nytt blod i klubben"

Men banorna smygöppnades redan någon dryg vecka tidigare, och redan nu kan klubben konstatera att satsningen blivit något av en succé.

– Framför allt padelbanan har varit så mycket bokad redan. Det var en chansning att bygga en padelbana, det har ju varit en boom tidigare, men den här ligger så fint. Det känns jättebra för det kommer in nytt blod i klubben, vi blir en ännu mer levande klubb, säger Anja Nisshagen.

Även den nya tennisbanan har redan kommit till användning, inte minst för att Edsvikens TK har genomfört klubbmästerskap de senaste veckorna.

– Det brukar bli trångt då, men nu när vi har fyra tennisbanor har det gått mycket bättre, säger Anja Nisshagen.

"Det här är kanon"

När Lokaltidningen Mitt i svänger förbi banorna en vardag strax efter lunch är det lugnt på tennisbanorna, men full rulle på padelbanan där Per Corneliuson och Lars Tågmark lirar en intensiv match mot Lars son Daniel Tågmark och en kompis som föredrar att vara anonym.

Per Corneliuson och Lars Tågmark lirar en svettig match i augustisolen mot två yngre förmågor på andra sidan nätet.

Per Corneliuson och Lars Tågmark lirar en svettig match i augustisolen mot två yngre förmågor på andra sidan nätet.

Tomas Stark

– Det här är kanon! Banan ligger ju jättefint. Dessutom är det lite ont om padelbanor i närheten. Det finns väl i Häggvik, men ingen just häromkring vad jag vet, säger Per Corneliuson.